Morotskaka

Morotskaka

Morotskaka med glasyr

Ugnstemperatur:175º
Form: rund slät, ca 1,5 liter

 

 


Smet:
2 medelstora morötter
150 g fast margarin eller smör
eller 1½ dl flytande margarin
2 dl socker
2 ägg
saft av ½ citron eller apelsin
eller 1 tsk vanilj- eller vanillinsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel

 

 


Glasyr:
60 g Philadelphiaost
25 g rumsvarmt margarin eller smör
2 dl florsocker

 

 


Gör så här:

Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt citronsaft eller annan smaksättning och fettet. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Blanda philadelphiaost, fett och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev. ett mönster med en gaffel. Garnera ev. med strimlat apelsinskal eller citronmeliss.


Kommentarer
Postat av: Lina

Det var pappas tur att ha fika på jobbet idag, så han bakade morotskaka igår kväll. Jag smakade ett hörn och det var lika gott som vanligt. Om det finns en himmel så serverar de morotskaka på välkomstfikat!

2006-11-01 @ 13:38:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback