Mozartkulor

 
MozartkulorMozartkulorMozartkulor


Mozartkulor


ca 40-50 st

125 g nougat
200 g mandelmassa
200 g mörk choklad*

 



Gör så här:

 

 

Skär nougaten i 25 små bitar. Dela mandelmassan i lika många. Tryck ut biten av mandelmassa i handen till en liten platta och lägg i en nougatbit. Tryck ihop mandelmassan och rulla den till en kula. Gör likadant med alla nougat- och mandelmassabitar.


Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Tänk på att chokladen smälter redan vid +35 grader, vid högre temperaturer eller om det stänker vatten i så blir den lätt grynig! Doppa kulorna och se till att allt täcks av choklad. Lägg Mozartkulorna på en skärbräda eller en plåt med bakplåtspapper och ställ i kylen, på balkongen eller i källaren...svalt helt enkelt! Lossa kulorna när chokladen stelnat och lägg dem i en burk. Förvara Mozartkulorna kallt.

*Gärna Marabou's mörka, lite lyxigare än vanlig block...



Lite mindre avancerat recept än originalet ovan men åh så goda! Görs med fördel extra stora, angivet antal är inget man måste rätta sig efter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback