Pepparkakscheesecake
Pepparkakscheesecake
Botten:
75 g smör eller margarin
30 pepparkakor
Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färskost, naturell
skal av 1 apelsin, finrivet
3/4 dl florsocker
2 dl lätt crème fraiche
Garnering:
Syltat apelsinskal
Gör så här:
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.
Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.
Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och créme fraiche.
Vispa alltsammans pösigt med elvisp.
Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.
Garnera med syltade apelsinskal.Kommentarer
Trackback