Saffransglass med mandel
Saffransglass med mandel
4 portioner
3 st äggulor
1/2 dl socker
1/2 dl honung
1 pkt (0,5 g) saffran
3 dl vispgrädde
1 påse mandel, hackad
Sås:
4 dl, ca 200 g hallon
1/2 dl vatten
2 msk florsocker
2 st kiwifrukter, i skivor till garnering
Gör så här:
Vispa äggulor, socker, honung och saffran pöröst. Vispa grädden och blanda ner den hackade mandeln i äggsmeten. Häll i en form och frys i minst 6 timmar. Kör hallon, vatten och florsocker i en mixer. Häll en spegel av hallonsåsen på ett uppläggningsfat. Stjälp upp glassen och garnera med kiwiskivor.
Kommentarer
Postat av: Fredrik
Jättebra blogg! Fin design, bra skriven och roliga tips! :) God Jul på dig ;)
Postat av: cleo
Åh, så gott det ser ut. Det måste jag prova! jag har gjort pepparkaksparfait en gång och det blev gott.
Trackback