Julsill med apelsin och saffran

Julsill med apelsin och saffran

Julsill med apelsin och saffran

500 g urvattnad sillfilé
10 kryddpepparkorn
strimlat skal av en halv apelsin
1/2 röd lök
3/4 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
1 pkt saffran (1/2 gram)

Gör så här:

Krossa kryddpepparkornen. Strimla apelsinskalet. Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Blanda ner den krossade pepparn, apelsinskal, lagerblad och saffran. Låt kallna. Skär sillen i bitar och varva den med löken i en glasburk. Häll på lagen. Täck över och låt stå svalt ca 1 dygn.


Kommentarer
Postat av: Nilla

från coop?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback