Minisaffranssemlor

 Minisaffranssemlor

Minisaffranssemlor
30 st

50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl Kesella lätt
1 pkt saffran, 0,5 g
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl strösocker
8–9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

Fyllning:
200 g mandelmassa
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt Kesella, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut runda släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Kommentarer
Postat av: Lina

Nej, du. Nu har du begått en dödssynd. Semlor ätes en enda gån per år och det är på fettisdagen. Inga semlor vid jul, inte. Och det ska inte vara saffran i dem, hur gott saffran nu än är. Fy attan!

2006-11-06 @ 22:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback