Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Botten:
75 g smör eller margarin
30 pepparkakor

Fyllning:
2 gelatinblad
200 g färskost, naturell
skal av 1 apelsin, finrivet
3/4 dl florsocker
2 dl lätt crème fraiche

Garnering:

Syltat apelsinskal

Gör så här:

Smält matfettet. Krossa pepparkakorna fint och blanda smulorna med fettet. Tryck ut blandningen i en form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ formen i kylen så att kakbottnen stelnar.

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten ca 5 minuter.

Rör osten mjuk och blanda den med apelsinskal, socker och créme fraiche.

Vispa alltsammans pösigt med elvisp.

Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme i en liten kastrull. Vispa ner gelatinet i fyllningen och bred ut den i formen. Låt stå i kylen minst en timme.

Garnera med syltade apelsinskal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback