Thaisill

Sill med thailändska smaker

Thaisill


1 förpackning 5-minuterssill, 420 g
1 salladslök
1 röd chili
1 kruka koriander
rivet skal av 1 lime
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 krm salt
1 tsk flytande honung
3 dl gräddfil

Gör så här:

Låt sillen rinna av. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i en skål. Strimla salladslöken fint. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Plocka korianderbladen. Lägg lök, chili, nästan alla korianderblad, limeskal, ingefära och salt i skålen med sillen. Ringla över honungen och blanda. Vänd ner gräddfilen. Garnera med resten av korianderbladen. Låt gärna sillen stå i kyl någon timme innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback