Vit chokladtryffel
ca 30 kulor
200 g vit blockchoklad*
1 dl vispgrädde
ca 1 droppe pepparmintolja
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Hacka blockchokladen. Koka upp grädden, låt koka ca 1 min.
Ta kastrullen från värmen, rör ner chokladen så att den blandas med grädden.
Smaksätt med pepparmintolja. Låt stå ca 30 min.
Rör tryffeln blank och slät.
Täck över och ställ in i kylen ca 1 timme.
Forma små kulor av tryffeln, rulla i florsocker blandat med vaniljsocker.
Förvara i kylskåp. Tål ej att stå framme allt för länge.
*Odense har den godaste!
Lina
Åh, gudars himmel! Vad har du gjort? Nu kommer jag att måste prova de tryfflarna ju! Jag älskar chokladtryffel, och vit choklad är bättre än, ja, du vet... =)

1